ApiBioFarma™ jest preparatem gotowym do użycia po rozcieńczeniu zdrową wodą.
Zioła zawarte w ApiBioFarma™: liść melisy, liść rozmarynu, liść szałwii, liść orzecha włoskiego, liść mięty, liść pokrzywy, owoc anyżku, czarnuszka, ziele bylicy bożego drzewka.

Sąd Konkursowy Złotego Medalu MTP na Targach POLAGRA PREMIERY 2014 pod przewodnictwem Pana prof. dr hab. Grzegorza Skrzypczaka, Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego
w Poznaniu przyznał Złoty Medal MTP za Preparat probiotyczny dla pszczół ApiBioFarma™.
Żywotność pszczół w okresie wiosennym jest szczególnie ważna. Przyjmuje się, że 1 przezimowała pszczoła w średniej rodzinie wykarmi i wychowa 3 młode pszczoły (naturalny wiosenny rozwój rodziny pszczelej). Wydłużając życie (żywotność) pszczoły która przezimowała – dajemy jej możliwość wykarmić wiosną więcej młodych pszczół. Tym samym zwiększamy rozwój rodziny pszczelej!
Działanie ApiBioFarma™ na rodziny pszczele
- wydłuża żywotność pszczół robotnic
- poprawia kondycję rodzin osłabionych,
- poprawia warunki sanitarne w gnieździe,
- poprawa procesy trawienia,
- zwiększa strawność pokarmu,
- stabilizacja dobrostanu rodzin pszczelich,
- ogranicza zatrucia pokarmowe,
- ogranicza rozwój mikroflory chorobotwórczej.
Wykorzystane zioła
- mięta pokrzywowa,
- pokrzywa zwyczajna,
- czarnuszka siewna,
- bylica,
- orzech włoski,
- szałwia lekarska,
- melisa lekarska,
- rozmaryn lekarski,
- czarnuszka siewna.
Produkcja
ApiBioFarma™ produkowana w procesie fermentacji, z wykorzystaniem pożytecznych mikroorganizmów na bazie SDC ProBio Original®, ekologicznej melasy z trzciny cukrowej oraz 9 ziół.
Przygotowanie do użycia
Preparat ApiBioFarmy™ jest gotowy do zastosowania po rozcieńczeniu z wodą niechlorowaną w proporcjach podanych w załączonej procedurze. Zastosowanie preparatu nie wiąże się z przestrzeganiem okresu karencji, gdyż środek jest w pełni nieszkodliwy.
Przechowywanie
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Uwaga!
ApiBioFarma™ to wyrób w pełni naturalny, nie zawierający modyfikowanych genetycznie szczepów mikroorganizmów. Są w pełni bezpieczny i przyjazny dla zdrowia zwierząt i ludzi!






