| CHARAKTERYSTYKA:
Nawóz stymuluje symbiotyczne działanie bakterii ryzosferycznych i mikoryzowych indukując wewnętrzną aktywację u rośliny mechanizmu samoobrony przed głównymi patogenami grzybowymi, takimi jak: mączniaki rzekome, mączniaki prawdziwe, szara pleśń, Alternaria, Stemphylium- plamistość liści, parch jabłoni, Anthracnosa, Puccinia-biała rdza chryzantemy, Cercospora-chwościk buraka oraz Czarna zgnilizna zawiązków i pędów Reakcją rośliny na mykoryzę jest zagęszczanie ściany komórkowej, wzrost wydłużeniowy korzeni, wytwarzanie kalusa i lignin, a także wytwarzanie pr- zeciwutleniaczy, takich jak fitoaleksyny i polifenole, które pomagają w endogennej obronie rośliny. |
| SPOSÓB WYKORZYSTANIA- ZASTOSOWANIE
Na wszystkie warzywa, kwiaty, rośliny ozdobne, drzewa i krzewy owocowe. Dawka: 500 ml / 100 litrów wody Częstotliwość: co 8-10 dni. Zabiegi należy powtarzać obserwując nasilenie chorób i potencjalne zagrożenie roślin. W przypadku intensywnego deszczu zabieg należy powtórzyć. ŚRODKI OSTROŻNOŚCI Nie mieszać z produktami siarkowymi lub miedziowymi. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła. Okres prewencji i karencji przed zbiorem: 0 (zero dni). |







